Ett stadsodlingsprojekt sedan 2016

Fyrisgårdslandet

Under våren, sommaren och hösten skapar vi i samarbete med IHUS en grönskande oas runt Fyrisgården. På Fyrisgården odlar vi samarbete, livskvalitet och goda möten i vårt Fyrisgårdsland. Just det, vi odlar ju grönt; blommor, bönor, kryddor, bär och mycket annat också! Vi har odlingsträffar där vi sätter frön, planterar ut plantor, pyntar, smyckar och ordnar tillsammans.

 

Vill du vara med?

Du kan delta i gemensamma odlingar eller odla något på egen hand. Fyrisgårdslandet arrangerar gemensamma arbetsdagar för alla som vill jobba tillsammans med växter och med att skapa odlingskärl och odlingsbäddar.

Under pandemin sprider vi ut oss och odlar med försiktighet. Du är välkommen att mejla Kajsa på kajsa.sjolen@fyrisgarden.se för att få ett Coronasäkert sätt att delta just i år. Sedan hoppas vi på att ses tillsammans som vanligt igen, med våra odlingsträffar över generationsgränserna.

Vad kan du göra?

Kanske vill du odla något men har ingen plats hemma? Tidigare har vi odlat alltifrån potatis, blommor och kryddväxter. Storleken på odlingarna beror på hur många som vill vara med och odla. Du kan också komma för att du är nyfiken och vill se hur vi har det. Vi är öppna för tillväxt!

 

Vi kommer att driva upp egna plantor för utplantering. Vill du ta hand om en planta tills den ska planteras ut, så hör av dig!

 

Samarbetspartners

IHUS

Uppsala kommun