Fyrisgården <3 Klimatveckan

Här kan du läsa om Klimatveckan

Fyrisgården <3 Klimatveckan

Vi är med i Uppsala klimatvecka! Uppsala klimatvecka vill ge alla Uppsalabor verktyg, inspiration och kunskap som gör det möjligt för oss, som individer och samhälle, att bidra till och agera för de omställningar som krävs för vår hållbara framtid. Vi ser klimatveckan som en viktig vecka att dela med sig och inspirera varandra. För oss på Fyrisgården sker detta genom olika aktiviteter både i befintliga verksamheten men också där vi bjuder in dig som besökare att delta genom en digital rundvandring och besöka Cafe cato. Klimatveckan sker under vecka 12.

Vi kommer att delta genom:

 

Fyrisgårdens klimatrundvandring (digital)

Genom våra sociala medier kommer du få en digital rundvandring där vi låter dig få en inblick i delar av Fyrisgårdens verksamhet där vi vill inspirera till hållbar konsumtion och livsstil. Vi har låtit barn och ungdomar i våra verksamheter skapa och återbruka på temat klimatsmart för att hänga upp detta som en installation i vårt hållbarhetsträd samt i trädgården kring Fyrisgården. Både Fritids, Trägnagarna och dagliga verksamheten har varit med och skapat. Du kommer bland annat få höra om hur du kan skapa mer hållbart och om vår fantastiska trädgård. Hela vandringen och uppvisandet av installationen kommer ske genom Fyrisgårdens sociala medier.

När? Under vecka 12

För vem? Öppet för alla (digitalt)

 

Café Cato klimatsmart-special

Under Uppsala klimatvecka kommer vi servera ekologiskt och klimatsmart på Café Cato. Vi bjuder på gratis kaffe och fika utomhus. Vi kommer också dela ut sticklingar och förer för den som vill. Fyrisgårdslandet – Fyrsigårdens trädgård.

När? Onsdag 24 mars, 10.00–12.00

För vem? Öppet för alla (utomhus)

 

I verksamheten

Fyrisgården kommer också att använda klimatveckan som tema i verksamheten exempelvis prata om ämnet, anordna skräplockar dag, sorteringsrace och låta barn och unga skapa och återbruka på temat. Dagliga verksamheten planterar även sticklingar som delas ut på Cafe Cato, skapar skyltar och mycket mer.

När? Strax innan och under klimat veckan den.

För vem? Endast för barn och unga i verksamheten.

 

Corona anpassningar

För att göra det så tryggt som möjligt välkomnar vi besökare av Café Cato klimatsmart-special endast utomhus. Om du mot förmodan måste in i våra lokaler ber vi om att plinga på och vänta utanför tills personal kommit. Det kommer finnas handsprit och det kommer finnas hänvisningar om att hålla avstånd på plats. Vi uppmanar alla att följa rekommendationerna:

 

  • Tvätta händerna eller använd handsprit.
  • Håll avståndet till övriga besökare.
  • Kom inte till Fyrisgården om du känner dig sjuk.
  • Vistas endast utomhus.

 

 

Nyfiken på fler aktiviteter på klimatveckan?

På Uppsala Kommuns webbsida kan du hitta fler lärorika aktiviteter under veckan. Det finns alltifrån digitala föreläsningar, workshoppar och utmaningar. Utställningar, panelsamtal och tävlingar.

 

Vi ser fram emot ditt besök!