Smaka på skapa

Barn

Ung

Vuxen

Funktionsnedsättning

Välkommen till Smaka på skapa under Café Cato!

Välkommen till Smaka på skapa!

Smaka på skapa är en öppen verksamhet som händer på fyrisgården under Café Cato. Besöket brukar innehålla antingen skapande, odling i Fyrisgårdslandet eller dansa aktiviteter med en av fyrisgårdens pedagoger. Vår dagliga verksamhet serverer också fika.

Tidigare har vi bjudit in förskolegrupper, unga från anpassad grundskola och äldreboenden i närheten men nu har vi öppnat upp för alla att delta. Perfekt utflykt för dig som är dagledig och vill mötas och skapa. Vi vill skapa möjligheter för människor att träffas och tror på möten mellan generationer.

När?

Café cato har öppet onsdagar 10:00–12:00 men vissa barngrupper brukar komma mellan klockan 09.30–10.45. Vi har uppehåll lov och röda dagar.

Vill du komma med en grupp under Smaka på skapa?

Kajsa tar emot intesseanmälan och frågor på kajsa.sjolen@fyrisgarden.se

Terminens teman

V.6  Alla hjärtans dag 
V.7  Alla hjärtans dag 
V.9  Solitärbi-hotell/dans 
V.10  Solitärbi-hotell/dans 
V.11  Solitärbi-hotell/dans eller påsktema 
V.12  Påsktema 
V.13  Påsktema 
V.15  Fröaktivitet – vi sätter frön inne 
V.16  Fröaktivitet-vi sätter frön inne 
V.17  växtstöd 
V.18  växtstöd 
V.19  Omplantering av växter och frösättning ute 
V.20  Insektstema/fjärilsdans 
V.21  Insektstema/fjärilsdans 
V.22  Utplantering av växter och växtstöd 
V.23  Insektstema/fjärilsdans  

 

Gjort tidigare

Vi har haft ”dansa en bok” där förskolebarn och boende från Karl Johansgården har dansat en bok tillsammans, keramikverkstad med boende från Västergården, förskolebarn samt fritidsungdomar från vårt fritids för unga med funktionsnedsättning har skapat under vår trädgårdfest i Fyrisgårdslandet.

Önskan

Vi vänder oss till daglediga, föräldralediga, arbetslösa, pensionärer, förskolor, äldreboenden, och siktar på möten över generations-, funktions-, tycke- och smakgränser. Vi tror att goda möten och stimulerande fritid berikar människor. På Fyrisgården ses var och en som en resurs med något att ge andra. Vi tror också att ju mer möten desto mer tillit.

Laddar kalender...Laddar kalender...