Fritid för alla-dagen 2021

Upplands största prova på-dag för personer med funktionsnedsättning

Fritid för alla-dagen 2021

 

Välkommen till Fritid för alla-dagen! Här kan du prova på aktiviteter inom idrott och kultur samt lära dig mer om vilka fritidsaktiviteter som erbjuds för personer med funktionsnedsättning i Uppland. Obs anmälan krävs för besökare.

 

Du kommer bland annat kunna pröva på musik, dans, slöjd, bangolf, rullstolsdans, poesi, pingis, hälsa på djur och mycket mer! Du kan se och ladda ned en karta över området här.

 

Fritid för alla-dagen är en prova på-dag där Upplands föreningar och organisationer visar upp och informerar om sina verksamheter och aktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Dagen arrangeras av nätverket Fritid för alla.

 

När? 25 september 2021 mellan Klockan 12:00-15:00
Var? Alnäs Mälarvägen 14, 756 53 Uppsala

 

Anmälan krävs för besökare

För att kunna säkerställa att vi kan genomföra en trygg Fritid för Alla-dag utifrån ett Corona-perspektiv så kommer vi att detta år använda oss utav ett anmälningsformulär för alla besökare. För att komma in på området under prova-på-dagen så kommer det alltså krävas en föranmälan och den gör du via besökarens formulär senast den 23 sept! (anmälan nu ständ) I mån av plats kommer vi även ta emot besökare att anmäla sig i entrén under dagen. Du kan anmäla max 10 personer, om du vill anmäla fler går det bra att göra en till anmälan i ett annat namn.  Läs gärna igenom vår integritetspolicy.

 

Platsen

För att kunna genomföra Fritid för alla dagen så smittsäkert och tryggt som möjligt håller vi till utomhus på Alnäs. Alnäs friluftsgård ligger naturskönt vid Mälaren en mil söder om centrala Uppsala.

 

Det finns bra möjlighet till parkering och bussförbindelse och hela området är tillgänghetsanpassat. På området finns stora gräsytor, fotbollsplan, basketplan, beachvolleybollplan, tennisbana, hinderbana i skogen, bryggor samt tältkåta. Alnäs drivs av föreningen KFUM Uppsala.

 

Fika
Det kommer finnas Kaffe och fika att köpa på plats men tänk på att ta med matsäck för mer energi.

 

Resvägar

Parkering vid Granebergparken
Alla besökare till Fritid för alla-dagen välkomnar vi att parkerar vid Granebergsparken. Det är gratis parkering och vi kommer att ha personal på plats. Vid parkeringen börjar Alnäs-stigen, en snitslad stig på drygt 500 meter genom skogen. Räkna med att promenaden tar ca 15 minuter. Vi kommer att ha en beachflagga och personal som visar var stigen börjar. Nere vid Alnäs, där den snitslade stigen tar slut, står personal som tar emot besökare.

  • Kör in på Sjövägen och ta direkt in till vänster på grusvägen. Där finns gratis parkeringsmöjlighet (12 timmar).
  • När du åker hem kör du vidare österut på vägen och kommer ut på Granebergsvägen.

 

Parkering nere vid Alnäs

  • Endast för bilar/minibussar med personer som sitter i rullstol
  • Det går också bra att köra ner med färdtjänst till Alnäs och släppa av deltagare. Detsamma gäller ifall du kommer med minibuss. Då går det bra att släppa av deltagare nere vid Alnäs och sen köra upp och parkera vid Granebergsparken.
  • Funktionärsföreningar får köra ner och packa av sina saker vid Alnäs men sen köra upp till parkeringen vid Granebergsparken under dagen.

 

Buss förbindelser

För att ta dig hit med buss kan du ta både 11:an och 8:an och kliva av på hållplatsen Trasthagen, du följer sedan en liten väg ca 7 minuter ned till Alnäs fritidgård.