Kulturlunch

Barn

Ung

Vuxen

Funktionsnedsättning

Upplev mat och kultur på Fyrisgårdens kulturluncher

Välkommen till Fyrisgårdens kulturluncher!

Kulturluncherna tar uppehåll tills vidare p.g.a. rekommendationer från myndigheter gällande coronaviruset.

Här bjuder vi dels på lunch och dels på kulturupplevelser i alla dess former. Varje termin anordnar vi ett antal luncher med tillhörande kulturaktiviteter eller föreläsningar.

Vi har begränsat antal platser! Tala om i förväg att du kommer så är du säker på att få plats! Klicka på den Kulturlunch du är intresserad av i listan nedan och fyll i formuläret – eller ring/mejla oss på tel. 018-23 87 44, exp@fyrisgarden.se.

Obs. vi kan tyvärr inte ta emot rullstolar i vår samlingssal på grund av säkerhetsskäl.

Vårens kulturluncher

 

Kulturlunch 1: Hushållet von Linné – vardag och vetenskap

Onsdag den 26 februari / 12.00-13.30

Annika Windahl Pontén, doktorand i idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet, föreläser om Carl von Linné och hans hushåll. Carl von Linné är en av Uppsalas mest kända personer, och många känner till hans vetenskapliga arbete. Han hade stora framgångar, etablerade ett mycket stort internationellt nätverk, hade kontakter vid hovet och adlades. I själva verket var hans hushåll en viktig faktor för att han skulle nå dessa framgångar. Arbetet bedrevs i hög grad i de två bostäderna; i Svartbäcken och på Hammarby. Där fanns hans familj och anställt husfolk som möjligjorde Carl von Linnés arbete som professor och vetenskapsidkare. Den här föreläsningen kommer att handla om vilka som verkade i hushållet, och om hur vardagen var ordnad. Vad ägde de t ex när det gäller kläder, möbler och husgeråd? Vilka besöket huset till vardag och fest? Det handlar om hur hushållet von Linné presenterade sig själva i sin samtid.

 

Kulturlunch 2: Från visa till schlager med kören Bisvärmen.

Uppskjuten tillsvidare

Bisvärmen är en kör som sjungit tillsammans sedan 2016. Idag består kören av 14 personer som träffas varannan vecka på Fyrisgården och har mycket roligt tillsammans. Sedan några år sprider de glädje genom att framträda på t.ex. äldreboenden där de ofta välkomnas tillbaka. Repertoaren är blandad och består av alltifrån gamla visor i folklig tradition till nyskrivna låtar och däremellan en och annan gammal schlager. Framträdandena avslutas med allsång, så ta med sångrösten!

 

Kulturlunch 3: Information kommer snart

Uppskjuten tillsvidare

 

Kostnad? 50 kr för medlemmar, 75 kr för andra. Medlemskap kan tecknas på plats eller genom att klicka här.

Lokal: Fyrisgården, samlingssalen på nedre plan