Raspberry Pi för vuxna

Kom igång med den prisbelönta minidatorn under tre onsdagskvällar

Raspberry Pi för vuxna

Raspberry Pi är en pytteliten och billig dator som har tagits fram för att lära och experimentera med. Den är liten som en kortlek, men med den kan man göra allt som man kan göra med en vanlig dator. Dessutom är det lätt att koppla in sensorer för att till exempel mäta temperatur eller känna av rörelse, eller att med ett skript styra en lampa eller en motor.

Kursinnehåll
Under tre dagar lär du dig att installera och komma igång med din Raspberry Pi. Du lär dig grunderna i operativsystemet Linux och du får bekanta dig med skrivbordsmiljön och de vanligaste programmen.

Dessutom kopplar vi in omvärlden: vi lär oss hur vi kan koppla in och styra en lampa och läsa av en sensor med Raspberry Pi.

För vem?
Kursen riktar sig till dig som är vuxen. Det är bra om du har viss datorvana, förutom det behövs du inga förkunskaper, men kursen kräver att du har tålamod och motivation. Vi har även kursen öppet labb Raspberry Pi för den som vill vill utveckla sig mer inom ämnet.

Avgift
Kursavgift är 1700kr, då ingår medlemskap i Fyrisgården (100kr) och för den som fullföljer kursen ingår en Raspberry Pi 3 i priset.

Anmälan

Kontakta Fyrisgården på tel. 018-23 87 44 eller e-post exp@fyrisgarden.se eller anmäl dig i formuläret nedan. Anmälan är bindande och om ni vill avsäga er platsen meddela gärna detta så snart som möjligt men senast 7 dagar innan kursstart. Om grupperna är fulla kommer du att ställas i kö till aktiviteten och vi kontakter dig så fort en plats blir tillgänglig under terminen. Anmälningen gäller terminsvis så för att behålla din plats på kö eller i grupp behöver du anmäla dig igen (med undantag för höstterminen). Tänk på att använda en mejl som fungerar då vi kommer kontakta dig där. Läs mer om våra Kursvillkor via länken.

 

Var?
Fyrisgården, Svartbäcksgatan 58

När?

Datum kommer under terminen men boka din plats redan nu.

Ledare
Jon Johnson och Tobias Ingvast.

 

Är du i behov av extra stöd?
Kontakta oss på exp@fyrisgarden.se efter du gjort anmälan för att informera oss så att vi kan möta dina behov på rätt sätt. Är du osäker så går det bra att diskutera med oss.

 

Läs mer om Raspberry Pi 

 

Anmälan Raspberry Pi vuxen

  • Anmäl dig till Raspberry Pi-kursen genom att fylla i formuläret nedan. Fält märkta med * är obligatoriska.